Karva´san Paniculatus "Laku" v. 2017

Revulen´s Cintra "Viima"

Olemme jäsen seuraavissa yhdistyksissä:

- Suomen koirankasvattajat ry

- Lapin spanielikerho ry

- Barbet Finland ry

- Suomen Kennelliitto

- Suomen Pystykorvajärjestö ry

- Metsästäjäliitto

Little Frost´s kennel - esittely

Pidän pienimuotoista barbet kenneliä Lapissa lähellä Levi-tunturia. Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajan peruskurssin sekä allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Taskusta löytyy myös metsästyskortti :) Kennelnimi Little Frost´s minulle on myönnetty vuonna 2015. Olen toiminut Barbet Finland Ry:n hallituksen jäsenenä ja rahastonhoitajana vuosina 2011-2016 / 2022- sekä yhdistyksen Lapin alueen yhdyshenkilönä vuosina 2011-2017. Liityin MyDogDNA kasvattajaksi vuonna 2018, barbettimme ovat DNA testattuja. Kotonamme on myös maatiaiskanoja, kukko sekä kesäisin lampaita.


Ensimmäinen oma koirani oli espanjanvesikoirapoika Zorrazo Karlos "Cora". Haimme Coran kotiin Vihdin Nummelasta vuonna 2006. Cora oli energinen perropoika ja aina valmis touhuamaan arjessa mukana. Luonteeltaan kuitenkin pidättyväinen ja myös arka. Muutaman vuoden päästä aloin katsella Coralle koirakaveria ja löysin barbetin. Suomessa oli silloin noin 70 barbettia ja Lapissa niitä ei ollut ollenkaan. Aikani etsittyäni koiraa myös ulkomailta, päädyin vuonna 2010 Rymättylään katsomaan barbetpoikaa, joka etsi uutta kotia. Tapasin siellä elämäni koiran "Lakun" ja hänen emonsa "Lunan". Laku oli tavatessamme 2,5 vuotias miehenalku, johon ihastuimme välittömästi. Laku muutti kanssamme Lappiin ja sen jälkeen riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita :) 


Vuonna 2013 meille muutti myös Halla tyttö Lakun ensimmäisestä pentueesta. Hallan myötä syntyi kennel Little Frost´s eli Pikkupakkasen kennel :) Siskoni perheessä asustaa kennelin kasvatti "Cici" (synt. 2022), joka on sijoituksessa. Minulla on siis katraassa viiden polven barbetit. Vaikka rakkaus vesikoiriin ja erityisesti barbettiin on vienyt voiton rotuna, kennelin taustajoukoilla on yli 20 vuoden kokemus metsästyskoirista, lähinnä suomenpystykorvista, karjalankarhukoirista ja suomenajokoirista.

Tammikuussa 2018 haimme kotiin barbet-pennun Norjasta Elverumista. Meillä viipottaa nyt myös 18.9.2017 syntynyt Viima. Viiman emo on ruotsalainen ja iskä hollantilainen. Kansainvälinen daami siis, jolla on erittäin mielenkiintoinen sukutaulu. Kennelissä asustaa myös kesäkuussa 2018 syntynyt karjalankarhukoirauros "Hero" sekä maaliskuussa 2022 syntynyt Laku.

Harrastamme koirien kanssa paljon kaikenlaista. Rakkaimpana koiraharrastuksena on kuitenkin metsästys. Meillä barbetit toimivat apuna lintumetsällä, erityisesti sorsastuksessa noutavina koirina. Barbeteilla on myös seisontataipumusta jäljellä. Olen myös harrastanut barbettieni kanssa mejää. Koiranäyttelyitä olemme kiertäneet joka vuosi.


Kasvatan barbetteja erittäin pienimuotoisesti kotikennelissä lapsiperhearjessa mukana. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia barbetteja. Kiinnitän ensi sijassa huomioita koiran luonteeseen ja käyttöominaisuuksien vaalimiseen ylösajavana ja noutavana vesikoirana. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina pentupaketin kera. Sopimus kaupasta tehdään Kennelliiton lomakkeilla. Jos olet kiinnostunut Little Frost´s pennusta niin kurkkaa tarkemmin pentusivulle, kasvatusperiaatteisiimme sekä usein kysyttyä osioon. 


Yhteystiedot:

Sari Jänkälä / Rautusjärvi  / sari@littlefrosts.com