C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA PMV-13 V-13 

Karva´san Paniculatus "Laku"

9.11.2007 - 7.8.2020


If it should be that I grow frail and weak

And pain does keep me from my sleep,
Then will you do what must be done
For this - the last battle - can't be won.

You will be sad I understand
But don't let grief then stay your hand.
For on this day, more than the rest
Your love and friendship must stand the test.

We have had so many happy years,
You wouldn't want me to suffer so.
When the time comes, please, let me go.

Take me to where my needs they'll tend,
Only, stay with me till the end.
And hold me firm and speak to me
Until my eyes no longer see.

I know in time you will agree
It is a kindness you do to me.
Although my tail its last has waved,
From pain and suffering I have been saved.

Don't grieve that it must now be you
Who has to decide this thing to do.
We've been so close - we two -these years,
Don't let your heart hold any tears.

Tämä upea uros muutti luoksemme Lappiin vuonna 2010 ollessaan noin 2,5-vuotias miehenalku. Laku on erittäin sosiaalinen koira ja rohkea, uudet tilanteet ja asiat eivät saa Lakua hermostumaan. Luonnetestituloksen mukaan Laku on "kohtuullisen kova". Laku rakastaa uimista ja menee veteen kaikenlaisessa säässä, jopa jääsohjoon keväällä heti jäiden lähdettyä. Uiminen on erittäin vaivattoman näköistä ja nopeaa pitkien raajojen ja räpylätassujen ansiosta. Metsästysviettiä tältä herralta löytyy myös. Laku on suorittanut spanieleiden taipumuskokeen ja toimii apuna sorsametsällä. Laku on jopa niin avulias herra, että on käynyt aikaisemmin auttelemassa metsästäjiä, kun sorsat ovat tippuneet hankalampiin paikkoihin. Yhtään sorsaa ei ole jäänyt Lakulta hakematta. Laku suoritti veteraanipäivillään SPME vesityökokeen hyväksytysti kesällä 2018 ja tuomari valitsi Lakun kokeen parhaimmaksi koiraksi. Laku myös on kiinnostunut jänöistä ja ajaa niitä kimeällä haukulla. Metsästykoirien jäljestämiskokeessa herra on myös viihtynyt ja kaksi AVO1 tulosta on ollut tuomisena. Laku tykkää myös elvistellä koiranäyttelyissä ja on saavuttanut monia tittelejä. Laku oli vuonna 2015 vuoden näyttelybarbet. Lakulla on ryhmäsijoituksia ja BIS 3 tulos. V. 2016 Laku piipahti veteraanikehässä ja oli koko näyttelyn kaunein veteraani. Lopetimme Lakun kanssa näyttelyuran huipulta :) Harrastelun ohessa Laku tykkää pehmolelujen imeskelystä ja halailusta sekä köllöttelee mielellään sohvalla ja emännän sylissä. Laku ei vaan tiedosta olevansa iso sylinalle, painoa herralla on 31 kg. Nykyisin Laku viettää ansaittuja eläkepäiviä ja keskittyy erityisvapauksista nauttimiseen ja sohvalla köllöttelyyn. 

Suureksi suruksemme saatoimme Lakun pilvenreunalle 7.8.2020. 

Laku oli meille ensimmäinen barbet, jonka ansiosta rakkaus rotuun syttyi. Ihana koira, joka jätti suuren aukon sydämeen. Lakun ansiosta olen edelleen innokkaana mukana spanielikerhon harrastuksissa ja saan jatkaa kasvatustyötä. Päivääkään ei mene, etteikö Laku olisi mielessä ja muistoissamme, ikävä on suuri.

Lakun elämänohje: Ota rennosti, älä stressaa. Laita reggaehattu päähän ja ota mojito tassuun, stressi kaikkoaa ja huolet unohtuu!

TITTELIT: C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA PMV-13 V-13

SIRE: BOREE DI BARBOCHOS REIAU DE PROUVEN

DAM: ASIO DE LA CALE DES ROULUAUX

KASVATTAJA: KARVA´SAN, RYMÄTTYLÄ

PENTUEET: TYYNELÄN JENTE´S V. 2013

MyDogDNA profiili