D-PENTUE 2020

Seuraava pentue suunnitteilla 2020 Viimalle

Meillä on ilo ilmoittaa seuraavista pentusuunnitelmista loppuvuodelle 2020. Tulevalla yhdistelmällä haetaan barbettien käyttöominaisuuksien vahvistamista. Pennuille etsitään ensisijassa metsästäviä ja aktiivisia koiraharrastuksista kiinnostuneita koteja. Yhdistelmä on Barbet Finland ry:n jalostustoimikunnan hyväksymä.

Dam: Revulen´s Cintra "Viima" synt. 18.9.2017 NO/FI

Simät ok, selkä VA0 LTV0, polvet ja kyynärnivel 0/0, lonkat C/C, MyDogDNA ei sairaus- tai kantajuuslöydöksiä

Korkeus: 57 cm, Paino: 22 kg, Näyttelyt: 2*Serti, Cacib

Viiman kuvauksen löydät "koiramme" -osiota. Viima on rauhallinen tuumailija ja erittäin kiltti barbet-tyttö. Metsässä on vauhtia ja virtaa, eikä tältä neidiltä puutu riistaviettiä! Siitä syystä, etsimme mielellämme ensisijassa pennuille metsästäviä ja aktiivisesti harrastavia koteja. Yhden pennuista tulemme myös jättämään kenneliimme. Odotamme tulevista pennuista reippaita räpylätassuja koiraharrastuksiin ja lintumetsälle kavereiksi.

Viiman ja Rymyn pennut syntyivät 25.10.2020, 4 urosta. Pennuilla on uudet rakastavat kodit seuraavasti:

Little Frosts´s Dark Paniculatus "Rico", Rovaniemi

Little Frost´s Deep Black Paniculatus "Osku", Tampere

Little Frost´s Diamond Paniculatus "Ukko", Kajaani

Little Frost´s Dusty Paniculatus "Urho", Oulu

Sire: C.I.B POHJ MVA FI SE NO MVA Tyynelän Jente´s Mon Napoleon "Rymy"

Synt. 7.4.2013 / Lonkat A/A, kyynärnivel 0/0 / SPA1, mejä AVO1

Rymyn emo: C.I.E POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA KAJS VITA BJÖRNENS KIARA "Kira"

isä: C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA PMV-13 V-13 KARVA'SAN PANICULATUS "Laku"

 Viiman sulhaseksi on valittu Rymy. Valitsimme Rymyn ennen kaikkea hänen upean luonteensa ja käyttöominaisuuksien vuoksi. Rymy rakastaa uimista ja noutaa mielellään. Mejässä Rymyllä on AVO 1 tulos ja lisäksi Rymyllä on hyväksytty spanieleiden taipumuskoetulos. Rymy tykkää myös Elvistellä koiranäyttelyissä ja on saavuttanut monia titteleitä. Rymy on ihastuttava herrasmies ja rauhallinen tuumailija, joka viihtyy hyvin myös emäntänsä sylissä. Rymy on meidän kennelimme kantaisän Lakun poika ja paljon heillä onkin samoja piirteitä :) Rymy on huumorintajuinen kaveri, jolla on pilkettä silmäkulmassa.

Tämä yhdistelmä on meille erityinen. Tunnemme Rymyn erittäin hyvin jo pentuajoista saakka. Olemme saaneet seurata Rymyn varttumista läheltä ja usein tämä ihana herra on piipahtanut meidän luona kylässä. Tunsimme erittäin hyvin myös Rymyn emon "Kiran", joka asui ystävämme luona. Kira tuotiin aikanaan Ruotsista ja hieman myöhemmin toimme Lakun luoksemme Lappiin. Kiran ja Lakun sukutaulut sopivat hyvin yhteen, joten päädyimme yhdessä Kiran omistajan kanssa suunnittelemaan pentueen. Vuonna 2013 syntyi ensimmäinen Tyynelän Jente´s barbet-pentue, josta valitsin itselleni Hallan ja josta Rymy päätyi ystävämme luo.

Kira oli luonteeltaan uskollinen ja reipas barbet-tyttö, joka rakasti uimista ja noutamista. Erityisen paljon Kira tykkäsi jäljestyksestä (mejä). Kira ja Laku elävät muistoissamme ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia piirteitä tulevissa pennuissa on isovanhemmiltaan :)

Koska Viima on tuontikoira myös, hänen sukunsa menee eri suuntaan, kuin Lakun ja Kiran linja. Pentueen sukusiitos on 0 % neljässä polvessa.