KASVATUSPERIAATTEET

Barbettien kasvattaminen on meille rakas harrastus. Pentuja syntyy harvakseltaan harkituista yhdistelmistä. Kiinnitämme ensisijassa huomiota koiran luonteeseen ja käyttöominaisuuksien vaalimiseen, terveysasiat huomioiden. Tavoitteena on terveet ja rodunomaiset barbetit. Pidämme tärkeänä rodun vaalimista ja alhaista sukusiitosprosenttia.

Meille on ensisijaisen tärkeää löytää koti pennulle, jossa se on rakastettu perheenjäsen, sen tarve liikuntaan ja aktiviteetteihin tyydytetään ja sen hyvinvoinnista ja turkista huolehditaan. Emme aseta näyttely- tai kilpailupakkoa, vaikka meitä ilahduttaisi suuresti, jos näkisimme kasvattejamme taipumuskokeissa ja näyttelyissä. Edellytämme, että uusi omistaja sitoutuu teettämään Pevisan mukaiset terveystarkastukset, mikä tarkoittaa lonkka- ja kyynärpääkuvausta sekä silmätutkimusta, kun koira on noin kaksivuotias.

Little Frost´s pennut luovutetaan uusiin koteihin, kun pentu on mielestämme valmis lähtemään synnyinkodistaan, yleensä 7-8  viikon ikäisenä, rekisteröityinä, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina sekä eläinlääkärin tarkastamina pentupaketin kera. Uusi omistaja saa mukaansa kirjalliset ohjeet pennun hoidosta sekä eläinlääkärin todistuksen. Pennut kasvavat meillä sisätiloissa, perheen arjessa mukana ja ne totutetaan normaaleihin hoitotoimenpiteisiin ennen luovutusta.

Pentuja saa tulla katsomaan, kun ne ovat yli neljän viikon ikäisiä. Annamme kasvattiemme omistajille elinikäisen tuen ja yhteyttä voi ottaa aina, kun kysyttävää tulee. Kasvattimme ovat meille tärkeitä ja meistä on aina mukavaa kuulla kasvattiemme kuulumiset, sekä hyvät että huonot. Olemme valmiita ottamaan takaisin koska tahansa kasvattamamme koiran.

Jos olet kiinnostunut Little Frost´s pennusta, toivomme, että kerrot itsestäsi rehellisesti, aikaisemmista koirakokemuksistasi ja odotuksistasi barbetin suhteen. Emme voi ottaa vastaan väritoivomuksia pennusta!

Ennen pennun luovutusta...

  • Ennen luovutusta ostaja ymmärtää varmasti, että kyseessä on elävä luontokappale, jonka terveyttä emme voi taata ja koira voi myöhemmin sairastua. Sitoutuminen koiraan voi parhaimmillaan tarkoittaa yli kymmentä vuotta.
  • Pentu haetaan sovittuna aikana, kun se pennulle on parasta ja kuten kasvattaja on sen suunnitellut. Ostaja ymmärtää, että pennun on sovittava elämään heti alusta alkaen.
  • Pennunostajan tulisi varautua lemmikin tuloon ottamalla vapaata töistä tai opinnoista. Pikkupennun kanssa vietetty yhteinen aika on parasta, mitä omistaja voi tehdä tulevaisuuden suhteenrakennusta varten.