Pentusuunnitelmia

05.02.2024

Meillä on ilo ilmoittaa, että pentusuunnitelmat vuodelle 2024 ovat edenneet. Viiman sulhoksi on valittu Hollannissa asustava komea poika Gio. Tätä pentuetta on suunniteltu jo yli vuoden ajan ja Viiman juoksua odoteltu innolla. Prosessi alkoi tutustumalla tarkemmin Gioon ja hänen perheeseensä, joiden kanssa yhteistyö on ollut ilahduttavaa alusta saakka. Gio kävi Hollannissa klinikalla siementen keräilyssä ja ne toimitettiin jo maaliskuussa 2023 Espooseen klinikalle odottelemaan sopivaa ajankohtaa.  

Alun perin meillä oli tarkoitus astuttaa Viima jo heinäkuussa 2023, mutta aikatauluhaasteet estivät kesän suunnitelmat. Niinpä täytyi odotella seuraavaa juoksua, joka sitten alkoikin tammikuun puolivälissä. Ajatuksena oli toteuttaa astutus keinosiemennyksenä Espoossa, koska näin välttäisimme matkustuksesta aiheutuvaa mahdollista stressiä ja kaiken lisäksi matkustussäännöt lipun varaamisen osalta ovat muuttuneet ja tehneet astutusmatkat lentäen hankaliksi. Lippu pitää varata reippaasti etukäteen ja juoksun ennakointi on aika mahdotonta. Meillä on lisäksi aina pitkän välimatkan vuoksi myös kotimaan lento.

Keinosiemennyksessä progesteroniarvojen seuraaminen on säännöllistä ja tarkkaa, jotta voidaan löytää oikea ajankohta toimenpiteelle. Ensimmäinen testi meillä oli 22.1.2024 Sodankylässä pikaprogelaitteella ja verinäyte täytyisi myös toimittaa Movetille testaukseen. Vastoin odotuksia, näyte jäi postiin seikkailemaan ja en saanutkaan sitä seuraavana päivänä. Pikaprogen tuloksen perusteella varasin kuitenkin uuden ajan keskiviikolle ja siinä pikalaite näytti selvästi jo kohonnutta arvoa, joten seuraavana päivänä otin jo Viiman, vauvan ja mummin kanssa suunnan etelään. Seuraava testi oli perjantaina siemennyksen hoitavalla klinikalla ja siellä päätettiin tuloksen perusteella suorittaa siemennys sunnuntaina. Koska saavuimme Espooseen jo perjantaina niin täytyi keksiä mielekästä ajan vietettä sunnuntaihin saakka. Niinpä päätimme majoittua kotoisasti "korvessa" eli Korpilammella, joka oli mukavan rauhallinen paikka oleskeluun koiran ja lapsen kanssa.  


Viimein se sunnuntai koitti ja illalla suuntasin klinikalle Viiman kanssa. Ensin testattiin jälleen proge ja se näyttikin suotuisia lukemia siemennyksen kannalta. Viimalle tehtiin terveystarkastus vielä, jonka jälkeen siemenet sulatettiin ja niiden liikkuvuus tarkastettiin. Viima siemennettiin suoraan kohtuun käyttäen 3/6 olkea, jotka oli noin vuosi sitten keräilty Giolta Hollannissa. Viima oli tavalliseen tapaansa hyvin rauhallinen ja itsevarma koko toimenpiteen ajan. Toimenpide sujui lääkärin mukaan hyvin ja nyt on kaikki voitava tehty, jotta Viima saataisiin tiineeksi.

Seuraavaksi meillä on ohjelmassa herpes-roketteen otto ja tiineysultraan pääsemme, kun noin kolme viikkoa on kulunut siemennyksestä.

GIO